Det er offisielt, eller bloggisielt; jeg er en pingle. Ikke bare til å åpne hardt og øke på - men hele kroppen har langsomt forfalt og blitt veldig pinglete. Eller bare gammel og utslitt. Når det er sagt - jeg forsøker å gjøre noe med det! Og Jane har bedt meg dele øvelsene, så det gjør jeg - for jeg tar jo leserne mine på alvor!

I hovedsak er jeg for svak i bekken, rygg og mage  (jeg er helt sikkert for svak andre steder også - men dette er visst det svakeste av det svake). Jeg har fått vite det fra flere eksperter, med ulike verktøy og øvelser på veien. Årsaken til svakhetene er troligvis fra svangerskapene, men sannsynligvis har jeg vel aldri hatt musklene helt på stell her. Uansett, nå hadde jeg etterhvert fått så mye småplager at jeg oppsøkte en manuellterapeut. Han stakk nåler inn i festene mine, og det skulle liksom løsne litt opp på de anspente greiene mine. Jeg syns det var fra litt vondt til helt forferdelig vondt. Når jeg ikke lå på benken hans lå jeg på en triggerpunkt ball hjemme som også kjennes ganske godt.  Etter 3 nålebehandlinger ble jeg sendt videre til en kollega som var ekspert på løpekropper. Hos henne har jeg vært to ganger nå, og den første gangen fikk jeg med meg 8 øvelser jeg skulle gjøre.  De gjorde jeg hver dag i 10-12 dager - før jeg dro tilbake til henne. Hun kunne se masse fremgang og jeg ble litt(veldig mye egentlig) gladere til sinns, og i tillegg fikk jeg økt vanskelighetsgraden på tre av øvelsene. Så nå har jeg rykket opp til pinglenivå 2.

Før jeg forteller litt om øvelsene må jeg bare si at jeg ble imponert over hvor fort hun kom opp med øvelsene. De er enkle å få til i hverdagen og jeg syns de er utfordrende og kjenner veldig godt at de tar. Det er veldig motiverende og akkurat det jeg trenger for å utrette mirakler. Jeg ble skikkelig støl etter 2-3 dager!  Jeg har tidligere vært hos ulike PT og fått andre øvelser, og disse har en tendens til å finne de mest avanserte måtene å få tak i musklene på - som gjør at du må gå til PT hver gang du skal gjøre de, for du har hverken utstyret eller kompetanse til å se om du gjør øvelsen slik PT sa du skulle gjøre. Det var utrolig befriende å høre manuellterapeuten si at jeg bare skulle bestille time igjen når jeg følte at jeg trengte nye øvelser! Hun har forøvrig fulle avtalebøker, så kanskje kan PT-verden lære noe her? Det er ikke så farlig om kunden blir sluppet litt fri, er du god nok kommer jo kunden tilbake! Måtte bare få det ut! Jeg syns det er flott at folk får hjelp til å komme i gang med trening, men syns ikke noe om at det skal gjøres så sabla komplisert at man skal ha PT på hver trening. Denne manuellterapeuten har benk på Tåsen og Skøyen - hvis du skulle være interessert.

 

Øvelsene

Fra Runnersworld, juni 2015 side 40-44

Fra Runnersworld, juni 2015 side 40-44

  • Solhilsen, foreløpig veldig forkortet versjon 
  • Øglen
  • Utfall, fremover
  • Knebøy (nå på BOSU ball, hey!)

De to første (på bildet) kan du lese mer om her!

De andre er jeg litt usikker på hva jeg skal kalle, så litt mer beskrivelse følger på de!

 

  • Balanse ett ben, 90 grader i kneleddet. Hodet roterer fra side til side, samt opp. Lukker øynene for ekstra utfordring, mens jeg pusser tenna.
  • Hofteøvelse med heving av ben svakt bakover og oppover mens jeg ligger på siden. 90 grader ikneledd på benet jeg ligger på, strakt ben som løftes 
  • Hofteøvelse mens jeg står på ett bein. En slags tilting i bekkenet på foten jeg står på. Vanskelig å forklare, umulig å ta bilde av. Tror dette er en skikkelig pinglevariant, og at jeg skal få noe mer å bryne meg på her etter hvert. 
  • Mageøvelse liggende på rygg med 90 grader i kneleddet. Presser ryggen ned i matta og tar ett og ett ben strakt ut og litt ned (er på nivå 2 - hey igjen!)