Kjøp pigger eller pigg av

Det er rett før jeg får jobb på VG desken med den tittelen, ikke sant? Det føler jeg på meg.

Greia er at det er vinter, og da blir det fort både kaldt og glatt. Kuren for det første er femti lag ull og ytterste lag med windstopper. Kuren for det siste er pigger, pigger og atter pigger.

 

 

Jeg har løpt mye med Icebug anima, som er helt utrolige sko på hålka. De er litt harde, så jeg har lagt i en ekstra såle. Men jeg føler meg helt uovervinnelig i disse piggskoene. Beinfly nedover isen mens de gamle damene med femti brodder og sneglefart ser på meg som jeg er selveste supermann. Eller bare klin gærn. Alt er mulig, men jeg får kick av det.

Men jeg blir litt redd for hamringen i leggene mine når det er lange perioder med hålke og jeg blir løpende mange turer i de samme, harde skoene. Selv om jeg altså elsker disse beintøffe undersåttene.

Men, det fins flere alternativ enn icebug eller andre piggsko. Det fins brodder. Til å løpe med ja, faktisk. Jeg er ikke happy med de. Men jeg vet det fins fornøyde brukere av de, så jeg skal ikke skrive mer enn at jeg ikke er fornøyd med de greiene på skoa mi. 

 

Piggalternativene:

  • Gå til Løplabbet med ett par eller tre som du ønsker pigger på - betal 200 eller 250 per par - og få de tilbake med pigger. (Har aldri testet dette selv, men det funker nok fint)
  • Kjøp en eske med pigger fra Sverige. Skru inn så mange du orker og i så mange par du lyster. Utrolig fleksibelt. Og rimelig. Løp og kjøp sier jeg bare. Og blir du ikke fornøyd med hvor de sitter eller hvor mange - så kan du skru ut igjen eller skru inn flere. Lite å tenke mer på dette altså. PRØV!
  • Brodder. Det fins brodder for løping. 
  • Piggsko som f.eks IcebugSarva VJ og Asics
  • Tredemølle. Zzzzz
  • Sofalivet. Enjoy

 

Her er mine terrengbuddies Mizuno Wave Harrier, med dubber fra Sverige. Testa på vinterføre på tre løpeturer - bestått! Jeg prøvde meg frem med kun 5 pigger i hver sko, icebug har 15-20 på hver sko De fem satte jeg kun på fremre del, for å sikre godt fraspark. Jeg HATER å skli i frasparket.