Jeg innvilget meg selv en ny løpeklokke i fjor høst, en Garmin Forerunner 225. Her er innlegget jeg skrev etter ganske kort tids bruk - og jeg lovte å komme tilbake med litt mer info etter hvert. Siden det ikke var noe løfte om når, er jeg fortsatt innafor det løftet! 

Jeg har ikke tenkt å skrive det lovede innlegget nå forresten, hvis det er det du venter på. Sorry!

image.jpg

Det jeg derimot skal skrive om er hvordan klokka oppførte seg på den første mølleøkta jeg utsatte den for. Selvsagt har jeg ikke lest et sekund på manualen siden jeg kjøpte klokka. Den har jo fungert fint og ikke utsatt meg for noe jeg ikke har kunnet løse vha trykk og prøv metoden. Nå har jeg i alle fall hatt klokka snart et halvt års tid, og så viser det seg at den kan mer enn jeg visste! (Ja, det betyr at jeg ikke har løpt på en mølle i vinter, ikke en meter innomhus faktisk før dette møllemøtet. Husker ikke sist jeg løp på sånn hamsterhjul).

Jeg besteg mølla på gymmen til The Thief med stor frykt og respekt. I fjor til bursdagen min fikk jeg nemlig gavekort fra verdens beste løpevenner - og nå holdt det sannelig på å gå ut på dato. Snakk om å være ivrig! Jeg stirret lenge og vel på skjermen før jeg fant ut at jeg skulle trykke på den, og prøvde meg litt frem om jeg kunne bruke noen av de forhåndsprogrammerte intervalløktene - men de begrenset seg til å angi to ulike tempo, ingenting om varighet på intervall eller pause. Så, jeg tok en custom. Jeg hadde planlagt å kjøre de intervallene jeg hater mest; 45/15. Det er 45 sek beinfly og 15 sek hiving etter pusten. Sånn forenklet forklart. Jeg trykka meg gjennom menyen på klokka for å skru av GPS, men fant ikke at tiden var moden for å teste intervallmodus. Det ble liksom litt vel mye nytt på en gang.

Så begynner båndet å røre på seg i sneglefart, og jeg knoter som en idiot selvfølgelig for å få satt nok fart - så få dempa den litt. Fem blank er litt i overkant på oppvarmingen liksom. Det tar maks 1 min før jeg begynner å kjede meg og lure på hvordan jeg i helsikes skal greie å holde ut de femten minuttene med oppvarming. (Tør selvsagt ikke tenke på selve intervallene).  Men så ser jeg plutselig på klokka mi at den også løper! Den har like mange tilbakelagte meter som mølla! Er den synsk eller har den hemmelige tredemøller spredd rundt som den kommuniserer meg uten at jeg vet det! 

Jeg begynner å tenke litt mer logisk på det. Ok, den har kadensen min fra all løpinga ute - så kanskje den skjønner hva jeg driver med, og baserer seg på hvor mange skritt jeg tar i hvilket tempo - og bruker alt innsamlet data på å beregne hvor langt jeg har løpt? 

Da jeg lasta økta over til strava så jeg at vel hadde den fiksa oppvarminga greit, men intervallene ble for vanskelig for den. Det ser ut som jeg istedet for 45/15 har hatt mer 30/30 eller 15/45 :) 

 

Vi gjerne høre andres erfaringer med dette her! Blir det ganske riktig distanse hvis man løper en økt uten store tempovariasjoner, eller hadde jeg bare flaks i oppvarminga? Jeg trodde jeg måtte kjøpe en eller annen fotsensor for å få distanse innendørs - blir det evt bedre også på intervaller da?

 

Laila: Det er 15. mars i dag. Du er et svangerskap unna jula. Jeg bare nevner det.