Ikke at jeg har svaret - så sorry til deg/dere som trykket på denne linken i håp om å finne den enkle og sikre veien til sukess på halvmaraton. For denne posten handler mest om hvordan unngå en ny krasjlanding på 1:39:3x. Ikke at det vil være på linje med påskens egentlige historie altså. Ikke på noen som helst måte. (Etter oppfordring fra superdriller Siw-Mette: Gjett tiden!!)

Uansett. Påskemaraton står for tur (den halve for min del). Jeg går litt i surr med dagene, det er påskekonseptet for min del. Men det er skjærtorsdag i dag, og jeg tror løpet er på mandag.  Jeg vet ikke når det begynner på dagen, men håper det går tog. Eller at jeg finner noen å haike med. Til Drammen. Og løypa er visst lagt om, pga graving.

  • Gah, har vi hørt det før? Ja.
  • Likte jeg omleggingen i Fredrikstad. Nei.
  • Men, skal jeg tenke flere negative tanker rundt det nå? Nei. Det er best å vente til mandag. Alltid best å vente til mandag. Gammelt jungelord. 

Så, hvordan bruker jeg de siste dagene best mulig?  Hvordan får jeg skvist maksimalt ut av denne sitronen på de 21,1 kilometerne i Drammen? Eller sagt på en annen måte: hvordan får jeg mest ut av den formen jeg er i akkurat nå? For, jeg tror ca ingenting på å flytte formen mange minutter de nærmeste dagene. Det er snarere snakk om boosting.  (Les: sukkerinntak)

Dette, samt 40 eller 50% på favorittkjeksene mine, ble jeg utsatt for på nærbutikken. Det gikk veldig dårlig for min del, og sikkert veldig bra for cooperativen. i tillegg er jeg kasta ut av C´MON appen etter at jeg fulgte alle de dårlige rådene om å bytte passord på facebook og resten av sosiale medier og alskens oldemødre.  Så nå famler jeg i blinde, og C´MON kunne ikke gitt mer blanke i meg. Livet er hardt.

Dette, samt 40 eller 50% på favorittkjeksene mine, ble jeg utsatt for på nærbutikken. Det gikk veldig dårlig for min del, og sikkert veldig bra for cooperativen. i tillegg er jeg kasta ut av C´MON appen etter at jeg fulgte alle de dårlige rådene om å bytte passord på facebook og resten av sosiale medier og alskens oldemødre.  Så nå famler jeg i blinde, og C´MON kunne ikke gitt mer blanke i meg. Livet er hardt.

La oss ikke snakke mer om sukker og viljestyrke. Det er tross alt ferie.

For det hjelper unektelig at det er påskeferie også - totalbelastningen er lavere. Nå sier jeg på ingen måte at vi lever livet på latsida her. Vi skal blant annet feire 6-åringens bursdag på påskeaften, og det blir jo gøy! På søndag får vi nøklene til det nye huset vårt. Jeg håper det ser nesten likt ut som jeg husker det - slik at også det blir gøy. Vi har ikke tenkt å sette i gang så veldig mye flytting eller jobbing - men litt styr blir det vel. Spesielt siden det er to unger med i regnskapet. Eh, jeg mente selvsagt englebarn.

Men med lavere totalbelastning er jeg tilbøyelig til å mene at jeg kan beholde treningsmengden denne uka. Jeg har lyst til å løpe - og med ferie byr jo sjansene seg oftere enn med jobb og hverdagslogistikk. Men, er det idioti eller er det skikkelig kronidioti? bm:løpekløe


Så langt har jeg trent som normalt, med 12-13 km rolig jogg ut til Bygdøy på tirsdag og finfine intervaller i parken i går kveld. Intervallene gikk vesentlig bedre enn for en uke siden, da jeg hadde helt grusomme bein. Det skyldtes vel mest halvmaraton tre dager tidligere, og dobbeløkt med intervaller dagen før. Med rolig jogg dagen før denne uka og ingen konkurranse gikk det i alle fall latterlig mye lettere! 

  • For en uke siden (6 doble og 1 singel):  4:21 - 4:21 - 4:27 - 4:23 - 4:22 - 4:17 - 2:01
  • I går (3 doble - 2 single - 2 doble): 4:12 - 4:10 - 4:11 - 1:59 - 1:59 - 4:09 - 4:11

Så, hvordan tar jeg med meg den gode følelsen fra denne økta inn i helga og ut av den?

Rolig 15 km med vogn er planen i morgen, og kanskje styrkeøkt med transportjogg på kvelden på lørdag - hvis jeg får lurt med meg noen styrkejunkies. Siw-Mette blir høy av drills, så jeg satser på at hun biter på. Søndag tenkte jeg å ta løpefri, ikke at det frister. Er meldt strålende sol og finfint vår(/løpe)vær de nærmeste dagene, så la oss ta frem pappeskene og pakke ned hundreogørten bøker og fjorten bakeboller og holde oss innendørs. Jeg gleder med veldig til vi har flyttet. Verb er fint ass.