Treningsuka er på hell og påskeuka er på vei. Den skal brukes til pakking, planlegging, litt jobbing, trening og avslapping. Og et par hundre bursdager. Min egen tror jeg at jeg feirer i Drammen, på påskemaraton - den halve distansen. Jeg har to viktige mål der: råimponere trenern min og subbe 1:39. Det første burde gå greit, men med han der mi coach er jeg jammen ikke sikker heller. Så langt har han estimert min halvmaraton tid mellom 2:02 of 2:26 . I dag fikk jeg estimert tid 2:04 - på en 20 km tur på 1:55. 7 og et halvt min på siste kilometern, selvsagt ville jeg brukt nesten to minutt mer på den siste kilometeren enn på de første tjue. Selvsagt. Jeg gleder meg til å bevise at jeg kan løpe fortere og med høyere puls. Kanskje vet mi coach dette? At jeg blir fandivolsk og motivert av sånn nedsnakking. Jeg skal vise han i Drammen ass!

Treningsuka fritt etter hukommelsen og endomondo loggføringer

  • Mandag: Kun syklinga. Støl som f etter Fredrikstad halv
  • Tirsdag: To korte intervalløkter rett etter hverandre (12 km)
  • Onsdag: Sykling og intervaller i parken (12 k)
  • Torsdag: Sykling
  • Fredag: Sykling og 12-13 km fredagsjogg med hundeangrep
  • Lørdag: Transportløping 7 km og Runners Strength
  • Søndag: Langtur 20 km i 5:45 tempo

Totalt 64 loggførte løpte kilometer, og ca 10 timer aktivitet. Ikke gærnt. Grei sammensetning av økter også, med intervaller, langtur og progressiv mellomlangt. Begge intervalløktene bar tydelig preg av slitne og støle bein, men sånn er det etter første løpet.

 

Første og eneste gang i Drammen påskemaraton. 2010. 1:41:22

Første og eneste gang i Drammen påskemaraton. 2010. 1:41:22

Fram mot Drammen halv om 8 dager tror jeg at jeg skal være flinkere på hvilinga enn jeg var før Fredrikstad halv. Den vanskelige hvilen altså. 

Hvem andre løper i Drammen forresten?

 


Treningsopptur:
Fredagsjoggen var en høydare, i alle fall inntil jeg ble angrepet av løs og gal bikkje 2-3 km hjemmefra. Søndagsturen var også veldig bra,  men jeg kjente at tempoet var et knepp høyere enn det "trenger" å være. Styrkeøkta på lørdag var også en skikkelig killer - godt å kjenne at det fins liv i kroppen med litt hopp og sprett:-)

Treningsnedtur:
Lørdagsløpinga var blytung, to turer på 3-4 km hver til og fra styrken. Trolig litt for få timer etter forrige økt. Oppvarminga ga ialle fall ingen lovnader om en ventende bra styrkeøkt, men heldigvis overraska beina etterpå:-) På hjemturen regna det godt og jeg ble iskald på henda. Jeg trodde løpehanskene kunne være hjemme nå. Kald og våt ble jeg stående utenfor døra i en halvtime. Hadde glemt å si at søsters ikke måtte låse sikkerhetslåsen. Utrolig dårlig følelse å ikke få åpna døra når man har låst opp. Spesielt når man er våt og kald. Heldigvis er det 2014 og folk har mobiltelefon.  Så jeg overlevde. Såvidt.

 

64 er forresten 8 x 8 - for de som har lyst til å ta 4 x 4 treninga til nye høyder. Kjør på!