Start og mål ved Rabben; det røde huset i Gaustadveien

Start og mål ved Rabben; det røde huset i Gaustadveien

(sorry bloggen og de som evt har ventet på oppdateringer i sommer - jeg tok ferie fra alt.)

Røde Huset Backyard Ultra løp jeg første gang i fjor. Det er praktisk talt i min bakhage også, 2 min til start/mål er innafor et såkalt steinkast tror jeg. I fjor stilte jeg til start med blanke ark og null peiling på hva dette var slags løp, og hva jeg kunne forvente meg. Hadde et mål/håp om 4 runder tror jeg, og noterte 6 før barne TV. Følte at jeg kunne løpt en runde til - men det passet ikke timeplanen vår og hvem vet uansett hvor mange vondter jeg hadde fått på en evt sjuende runde med 6.6 km. 39 km var i alle fall langt over målsetningen og en hyggelig bonus! 

I år visste jeg veldig godt hva dette gikk ut på. I tillegg til at jeg altså løp den i fjor, har jeg også tjuvtrent i løypa! Ikke mye, men litt før ferien. Jeg har også løpt mye mer på sti i år enn i fjor, som følge av at vi flyttet opp hit til dette paradiset:-) Part of the plan åff kårs. Så, ambisjonen i år var 7 runder. Dette var planen min inntil for to uker siden i alle fall. Med totalkollaps fra kroppen AS med null løpte kilometer fra søndag for to uker siden og til i dag. Av og til gjør man lurt i å lytte til kroppen, og i disse to ukene har jeg vært flink til det. Så, hva kan man forvente seg av løpebeina etter to ukers dvale? 

Jeg justerte ambisjon til 2-3 runder, og det skulle vise seg å være omtrent det kroppen tålte i dag. Løp alle rundene sammen med Hege, pratinga avtok i takt med at kilometerne økte. Heldigvis er det sjeldent jeg har så mange vondter på en gang, som jeg hadde i dag! Jeg burde gitt meg etter 3 runder, da var hofteleddsbøyerne helt på felgen. Men jeg hadde hatt god effekt av tøying mellom runde to og tre, og tenkte at jeg nok kunne starte på en ny runde hvis jeg var like flink. Og, som tenkt så gjort. Og det holdt ganske greit i ca 3 km. Løypa er slik at vi løper oppover på sti i 3-3.5 km, og deretter mest grus nedover. I år som i fjor, hadde jeg mest problemer med nedovergrusen. Runde fire var rett og slett mye lenger enn de andre rundene, og spesielt fra midtveis og ned. 

Jeg kom meg inn til målet da, selv om jeg knapt kunne løfte høyrefoten. Neppe elegant, kanskje ikke engang innafor definisjon av løping. Hadde vært lurt og lagt inn årene etter runde tre. Men hvem kan være lur hele tiden? 

Hege inn fra runde fem, sammen med Monica 

Hege inn fra runde fem, sammen med Monica 

 

Drøyt 26 km er uansett nyttig å ha på konto nå som maratonoppkjøringen frem mot Amsterdam snart må begynne. Jeg må bare bli helt frisk først. Ses om to-tre uker...

 

Ganske jevne runder, litt dårligere enn i fjor:  42:04 - 43:10 - 42:24 - 43:06

Fjorårets seks runder:  42:02 - 42:05 - 41:12 - 39:43 - 43:12 - 41:07

 

Vil du lese mer om Røde Huset løpet kan du det på kondis , som har lenker til flere bloggere som deltok. Jeg syns dette er er supert arrangement, annerledes og veldig hyggelig. Løypa er fin i lettløpt terreng og en kan altså pushe grensene sine på antall løpte kilometer. Pausene du får fordi starten er hver hele time gjør at du kan spise og drikke litt, uten den helt store krøllen i magen. Du har dessuten tilgang på do i pausene:-) Så kan du altså skravle masse underveis!

 

Andre bloggere om Røde Huset 2014

Henning

Tone Yvonne

Thomas