At ull er gull - er klart som blekk. Men at ull også kan være tull, det visste du kanskje ikke? 

Det er faktisk stor forskjell på ull og ull. Sjekk bare disse bildene!

hullete Icebreaker!!

hullete Icebreaker!!

Kari Trå

Kari Trå

Helly favoritt

Helly favoritt

  • Icebreaker er overprisa møkkaull. Eventuelt har jeg fått en b-vare. Veldig tynn og behagelig, men helt på jordet hva angår slitestyrke.
  • Helly Hansen er stort sett bra, spesielt disse med ett lag ull og ett lag noe annet. Men det er garantert noen ullfantaster som bannlyser alle blandingsprodukter, og sverger til 100% ull herfra til månen. Dem om det. Den blå med mønstrete greier er min absolutte favoritt. Ingen over, ingen ved siden av. Fin, varm og slitesterk! Må skaffe flere. Den andre fra HH jeg har, (lilla/plomme) er litt mindre behagelig og solid, men ikke i nærheten av icebreaker på antall hull.
  • Devold er tykk, dyr og bra. Men særlig fancy er de ikke disse prikkete greiene. Har i rosa og svart, tåler mye bruk før de får slitasjeskader. Høyt opp på "gir varme" skalaen.
  • Kari Trå. Fine - men syns disse er litt stive (og litt kløete), selv om de er ganske tynne. 
  • SKIGO. Tynn og behagelig, men ikke den som varmer mest. Nupper litt. Fin farge, og fine snitt/sømmer. Ganske rimelige i pris.
  • Moods of Norway - bare brukt til vanlig bruk. Syns den er for "fin" til trening.  Veldig tynn og behagelig på huden.

Her har ullsamlinga mi samla seg, til ære for dei trufaste blogglesarane :)

image.jpg

Nederst fra venstre: SKIGO, Kari Trå, Moods of Norway. Rekke to fra venstre: Helly Hansen, Kari Traa, Devold. Øverst fra venstre: Helly Hansen, Icebreaker og Devold

Hvilke ull er din favoritt og din jumbo?