Herregud, er det mulig å sjangle hver dag i to hele uker? Er det mulig å være så svak i viljen at man alltid bøyer under for godtesuget? Og kan det være nødvendig å ramle så langt nedi den? Og samtidig spise alt man kommer over av dritt på sin vei? Og sågar ukene før Oslos bratteste. Løpet der hvert gram teller negativt. Faens moral ass. Hvem fant opp sukker egentlig?

Det har vært noen harde uker på energifronten. Jeg føler meg tom, dum og ikke det minste pen - som om det har noe med saken å gjøre. Anyway, energien er på absolutt lavmål. Det er for mye på alle fronter. Og jeg faller gjennom alle steder. Fremad i alle retninger blir mer bakad i alle retninger. Jeg driver ikke med sånn der cupcakes og interiørstyling ass, relax. Det heter seg at det ikke er fullt før det renner over, men nå har jeg begynt å snøvle både hjemme og på jobb igjen. Ord forsvinner og jeg glemmer oppgaver og møter. Hvem fant på at vi skulle ha internrevisjon nå f.eks? Og ørten ledersamlinger, forprosjekt og så på toppen eller i midten en sprengladning, servert av meg selv. Fy fader.  Kan noen vennligst sende meg på husmorferie?

Ja, så du kan si at oppladninga ikke har vært helt optimal. Jeg har lagt meg tidlig til sengs, men våknet etter 11-12 timer med karusellsøvn og ikke følt meg det spor uthvilt. Treninga har gått skeis og jeg har altså kasta innpå alt jeg har kommet over av junk. Å gå opp 15 kg denne uka var jo skikkelig teit, ikke at det hadde vært brilliant i en annen uke heller - men herregud for en elendig timing. 

Løpsrapporten, kort og brutalt. 

Jogga inn fra Bogstad Camping, var på plass ti minutter før start. Perfekt. Ikke kjørt et eneste drag, pulsen går fort nok opp. Det viktigste er å være varm. 4-5 km lett jogg er perfekt. So far so good! (Før det missa jeg bussen og sånn, men who cares.)

Stod sånn passe langt fremme i feltet og følte egentlig at jeg hadde ganske god flyt opp bakken. For et selvbedrag! Men again, who cares. Selvbedrag kan være konstruktivt det! Var positivt overrasket over lite gjørme og søl, dette var som tørt å regne sammenlignet med Nordmarkstravern. Var enda mer positiv da jeg så tida på toppen av den første eviglange bakken. Veldig mulig hukommelsen min er feil, men jeg trodde jeg hadde ca 18 min her i fjor, og i år passerte jeg på lave 17. Og jeg mente jeg hadde mer krefter igjen, men kanskje hadde jeg kjørt for hardt eller kanskje var bare formen rævva. Jeg tror kanskje man blir hardt straffa for manglende bakkeløping og intervaller på Oslos bratteste. Den siste delen, etter svingen rundt tjernet er liksom der jeg føler jeg virkelig setter inn støtet. Det var ikke all verdens av støt å sette inn i år gitt. Jeg tror ikke jeg egentlig var mentalt tilstede i bakkene i år, spesielt den siste falt jeg ut i. Og det var jo veldig god timing. Again. 

Da jeg så klokka passere 24 min, og at jeg selv befant meg altfor langt unna mål (i alle fall i høydemeter) , så begynte jeg å gå!!! Jeg begynte faen meg å gå de siste to bakkene. Herregud!! Det er bare så pinlig. Man går da virkelig ikke de siste hundre meterne av et løp - såfremt begge beina fungerer. Jeg er bare så skuffa, og må snarest grave frem litt moral. Kanskje ganske mye. Gruer meg til bildene fra løpet kommer.

Ikke spør meg hva alt dette betyr. Har ny klokke (FR 225) Pulsmålern var helt på bærtur flere ganger i dag hvertfall

Ikke spør meg hva alt dette betyr. Har ny klokke (FR 225) Pulsmålern var helt på bærtur flere ganger i dag hvertfall

Det fins noen lyspunkt i elendigheten da!

 • Jeg løper meg fint oppover på lista, som alltid. Nesten 500 plasser opp på 20 min er jo bra!
 • Ja, det var vel i grunnen alt av lyspunkt forresten, hvis du ikke teller det at jeg faktisk kom til mål 

Arrangementet

Oslos bratteste er bra arrangement da, med bra arrangør. Ikke deres feil at jeg har hatt blåmandag hele uka.  Profft opplegg fra A til Å, de har vokst i rekordfart og samtidig taklet det. Startet med ca 300 deltakere i 2009, nå i år nesten 4000 påmeldte! Stor kudos til gjengen bak. Av ting som funker veldig bra nevnes i fleng:

 • Bagasjehåndtering (egen pose med snøreklips, fem ulike fargekoder - lett å finne hvor en skal levere og ved henting - kan leveres rett før start)
 • Startpuljer som ikke er for store og det er greit med tid i mellom
 • Startområde er lite kaotisk
 • Målområdet er lite kaotisk
 • Værbestillingen har vært så godt som perfekt alle årene, tror det var regn det første året muligens
 • Goodiebagen var fylt med goodie slik den bør være
 • Lua er fin og ettertraktet
 • Tidtakingen er eksellent med mellomtider og det hele
 • De har flere fotografer i bakken og du FÅR bildene "dine" gratis
 • Veldig aktive på facebook og instagram, inkluderende og deltakende stil! Veldig "på"
5 av 5 mulige fra meg. Stor tommel opp for bra arrangement

5 av 5 mulige fra meg. Stor tommel opp for bra arrangement

Så kommer det linker til andre løpsreportasjer her etter hvert, fra både Kondis og bloggere og de som ellers måtte skrive om løpet. Bare send meg din blogglenke - så legger jeg den inn:-)

I ventetiden kan du jo lese om Oslos bratteste i 2014, her på 5 over