Vinner av tursekk og alle tipsene samlet!

Vinner av tursekk og alle tipsene samlet!

Vinneren finner du lenger ned, første alle de gode tipsene som kom inn! Tusen takk, håper flere kan bli inspirert av disse flotte turforslagene:-) Og, om du ikke vinner - det kommer altså flere konkurranser! Følg med her og på instagram, eller sjekk ut fjellsport.no hvis du ikke har tid til å vente (rabattkode FS5over gir deg 15% rabatt)

 

 

 

Turtips i fjellet

Siv: Reindalsetra på Sunnmøre! Ca 2 timers gange på spennende sti resulterer i DNT hytta Reindalsetra i området Tafjordfjella. Gode senger og full bevertning, men ingen mobildekning. Stor sannsynlighet for å treffe på andre barnefamilier og muligheter for å gå videre til andre hytter og topper, eller bare henge i nærområdet og bade i elva og fiske. Man kan også ringe og booke babyseng i forveien

Marianne: Mitt turtips er litt langt - men desto flottere når (og ikke om) man klarer det med store og små. Tipset er Skåla i Nordfjord - så er du på Norgesferie, gjør en innsats og ta de 1850 høydemetrene opp til et flott, kult stentårn (rett i Harry Potter stil). Stien er godt merket, det er flotte heller, og ikke minst spektakulær natur. I tillegg et flott vann halvveis - hvor man kan bade mellom isflak :-) Første gang vi tok med kidza var minstemann 6 år, gikk i truse og joggesko. Det var kjempe varmt. Brukte nok tid - og alle kom opp, og ned. Var faktisk nesten vanskeligere å gå ned enn opp for de minste. Har vært der flere ganger, både som tur og som "vennskapelig" konkurranse med barn og ungdom. Da med gruppene "barn/ungdom" vs voksne - hvem kommer raskest opp. Vi legger sammen tider, og av en kjip grunn har unga vunnet.... revansj i år? Har hatt Talon sekk idag (22), men hadde ønsket meg en litt mer hendig en.

Laila: Mitt turtips til småbarnsforeldre, er Bitihorn. Kjør mot Valdresflya fra Beitostølen. Når du kommer til den store trelavvoen (h side av veien) svinger du inn på parkeringsplassen på venstre side av veien. Et fint utgangspunkt for en tur opp på Bitihorn. Bitihorn er et vakkert fjell. Selv om det ikke er så høyt (1607 moh),ser fjellet skikkelig tøft ut. Vi har vært der med unger ned i femårsalderen. Turen til toppen er lett å gå. Det er fin sti hele veien. Kul, men lettgått ur mot toppen. Snur du deg på vei opp, ser du blant annet Norges vakreste fjell, Falketind (min mening) . Utsikten fra toppen er upåklagelig. De yngste barna bør gå samme vei ned som de gikk opp. Litt eldre, fjellvante barn (mine var 6 og 8 og veldig motiverte) går det an å gå over toppen og ned på andre siden.
En tøff tur med et par relativt luftige partier, men ikke noe klyving. Spennende og gøy, men forutsetter selvfølgelig at de voksne som er med ikke har høydeskrekk.  Dette ble langt. Men å være på tur med ungene mine, er noe av det jeg setter høyest i livet. Små turer i skogen 500 meter hjemmefra er også turer, men det er noe spesielt å gå topptur med ungene. Og Bitihorn er overkommelig for de fleste. Så lenge man er vant til å gå et stykke.

Jone: Vårt turmål er prekestolen med en 10 åring på slep. Han sliter med motivasjon for fysiske utfordringer og en ny tursekk kunne kanskje hjulpet med det:) Turen er ikke lenger enn noen timer men med nokså tøff stigning for vårt utgangspunkt. Anbefales pga et kjekt terreng med et spektakulært mål som garantert vil huskes som en spennende opplevelse:)

fotorettigheter: beitostolen.com

fotorettigheter: beitostolen.com

 

Turtips Oslo og omegn

Hedda: Mitt turtips er fra Årvoll i Oslo, nærmere bestemt fra Isdammen og opp til Storhaug. Fantastisk utsikt over Oslo, Oslofjorden, Bunnefjorden, Nesodden! Og slett ikke langt, men seff litt oppover. :-) Men fint for små som er vant til å gå. Sønnen min på tre år går den gjerne (med KvikkLunsj på toppen).

Følg grusveien fra Isdammen (eller sti som går parallellt), forbi Kastesteinen (kast stein!), og når grusveien svinger mot venstre og det går en bred sti rett fram - ta gjerne stien (ca. 500 m fra Isdammen). Går an å ta grusveien også, men stien er finere. Etter ca. 500 m på finfin, bred sti av fjellknauser, røtter og barnåler, skjærer det en litt smalere sti opp til venstre - ta denne. På toppen av bakken møter stien en grusvei, kryss denne og ta fatt på en ordentlig bratt sti opp til toppen (ca. 150 m). I mai/juni kan man nyte duften og synet av liljekonvall, og i august blåbæra. :-) Fin bålplass på toppen! (En gang arvet vi både bål og pølser av noen, stor opplevelse - ikke minst siden vi for en gangs skyld ikke hadde tatt med mat.)

Mari: En av turene vi har gått flere ganger er fra Skar i Maridalen til Fagervann. Følg stien som går av til venstre ganske raskt etter parkeringsplassen/busstoppet, så slipper små og store føtter å gå langt på grusvei. Det er mye mer sprett i føttene på sti! Også kan man bade i Fagervann :)

Eva: Min kid er snart 24, men har to nevøer i aktuell alder. Foreslår tur til Nittedal, ta toget i ca 30 min til Nittedal Stasjon. Følg Tumyrveien i ca 1 km til bom, deretter i ca 500 m til veideling. Ta til høyre til Høldippelen ca 500m. Fin rasteplass ved vannet med badebrygge. Dersom du tar til venstre i krysset og følger veien i ca 2,5 km kommer du til Ørfiske (større vann). Turen kan gås til fots, med eller uten barnevogn eller sykles hvis barna er så store. Anbefales - fin nærtur!

Marianne: Gå til Bånntjern fra Sognsvann. Kort tur som alle kan klare og fint sted man kommer fram til :)

Vidar: Vi har en datter på 4 (og et halvt, veldig viktig), som liker å være med på tur i skogen. I sommer blir turmålene bestående av alle 10 på topp på Romerike turene til bedriftsidretten, samt en haug med geocachingturer. Geocaching er veldig god motivasjon, datteren vår kaller det å dra på skattejakt...

eget foto, 3 familier på stitur til / fra Bånntjern

eget foto, 3 familier på stitur til / fra Bånntjern

 

Turtips Trondheim

Ane: Har akkurat begynt å innse at jeg snart blir nødt å begynne å kombinere trening og transpirt i litt større grad..Blir fort en Osprey talon 11 på meg, hører jeg.

Men jeg vil jo gjerne at gulljenta på snart 2 år skal vinne sekk også. Mitt turtips er lokat i trøndelag, i den elskede Bymarka:
Tusseløypa! Dette er en 300 m lang tursti for de minste barna, med trær som er dekorert som troll, hytte, gapahuker, benker og bord. Den er lett tilgjengelig/lavterskel-tur, med kun noen hundre meter fra parkering (ved Lavollen). Det er også en mulighet å ta buss eller kjøre til Baklidammen og følge stiene mot Lavollen. Et annet pluss med denne turen er at man på Lavollen kan få kjøpt kaffe, gjærbakst og diverse. Det er også mange andre fine stier i området, og sauer og hester her på sommeren. Går man fra Baklidammen er det også her mange fine raste-områder, og hvem liker vel ikke å leke i vannkanten? (Nevnte jeg at jeg elsker Bymarka?)

fotorettigheter: trondheim.kommune.no

fotorettigheter: trondheim.kommune.no

 

Svensketips! 

Sigrid: Vi bor for tiden i Sverige, og vår favorittur går til naturskolen på Harmsarvet. Selv om den ikke er et aktuelt turmål for så mange så finnes det mange fine naturskoler/4H-gårder mange steder i Norge også. Poden er ikke fylt to år ennå, så det er viktig at etappene er korte og trivelige - hele turen. For å unngå å kaste bort turtid i bil har vi skaffet oss sykkelvogn, og turen starter dermed rett utenfor døra vår. Det tar maks et kvarter på gangstien gjennom skogen før vi er fremme: naturskolen består av fem-seks innhegninger i et kulturlandskap inne i et skogholt, og her bor geit, gris, ku, sau og hakkespett og i dag traff vi også en hel andefamilie med ni små brune nøster. Kontakten med dyrene gjør at man kan lokke poden til å gå ganske lange avstander på ujevnt underlag fra innhegning til innhegning. Her finnes det også en egen hinderløype for barn, der de kan krabbe og stabbe og klatre og hoppe og balansere og ramle og reise seg opp igjen. Her blir grunnlaget lagt for at poden skal like å bevege seg og kunne bli med oss på lengre turer etterhvert! Vi har alltid med matpakke selv om turene er korte, for energien får ikke gå tom når vi har det moro! Plutselig - og man kan ikke forutsi når- så er det nok for lillegutt, og da er det topp å kunne krype inn i sykkelvogna igjen, finne fram smokken og filosofere litt i fred. Og sovner han så kan jo ho mor sykle seg en ekstra omvei rundt innsjøen på veien hjem...

Fotorettigheter: www.falun.naturskyddsforeningen.se

Fotorettigheter: www.falun.naturskyddsforeningen.se

Generelt turtips 

Snorre: Her øyner jeg muligheten til å få ha min høyt verdsatte Osprey talon 11 i fred for 11-åringen som stadig vil låne til tur og trening.
Mitt turtips er ikke en destinasjon, men en aktivitet. Egner seg klart best i tørt vær. På tur med barna har vi av og til gjennomført den klassiske boksen går-leken i litt åpent, men småkupert terreng. Kjempegøy for store og små! Spurtmuligheter hvis man vil ha opp pulsen! Gode avslapningsmuligheter hvis du finner et godt gjemmested!

 

Og vinneren?

Fanfare og trommevirvel!
Fanfare og trommevirvel!
Fanfare og trommevirvel!

 

MARI!

Gratulerer!  Ta kontakt så finner vi ut hvordan premien finner deg:-)