Etter Oslo Maraton kjøpte jeg meg ny GPS klokke. Det var flere grunner til det, som kanskje ikke er så relevante for "omtalen" jeg nå skriver. Så det hopper jeg over. Det som imidlertid er relevant for omtalen er hvilke klokker jeg har trent med før, ettersom erfaringene fra disse påvirker hvordan jeg vurderer en ny.  Hvis du syns det er irrelevant får du bare hoppe over neste bolk:-)

 • Polar (gamle modeller, RS 200, RS 400 og nå sist RC3) 
 • Nike (sportsband og min første løpeklokke med GPS )
 • Adidas Smart Run - den første med pulsmåler på hånda, men elendig batterikapasitet

Jeg har hatt mange Polar modeller, og syns det har vært et trygt valg å falle tilbake til - jeg kjenner svakhetene og strukturen. Nike syns jeg var bra på mange måter, enkelt og greit - men ble litt stusselig med data å kose seg med. Uansett en klokke jeg fortsatt mener er bra klokke for pengene, gitt at du egentlig er mest ute etter å se hvor fort og langt du har løpt - og ikke bryr deg om alle de andre detaljene. Jeg tror klokka treffer et stort segment av vanlig, dødelige mosjonister.

Morsomste med ny klokke er selvsagt alle de nye rekordene man setter :-)

Morsomste med ny klokke er selvsagt alle de nye rekordene man setter :-)

Til tross for min tilbøyelighet for å velge polar, har jeg nå altså valgt Garmin. For første gang. Det som skulle til var pulsmåler på håndleddet - og jeg vet fra andre løpere at Garmin er bra greier. Ordentlig med data og ikke no´ tøys. Ankepunktet jeg har hatt mot Garmin har først og fremst vært den dårlige batterikapasiteten. Når det ikke var en issue med Forerunner 225 lot jeg meg rive med. Når jeg i tillegg fikk et pristilbud jeg ikke kunne motstå, ca 2000 kr for en klokke som selges på f.ex Løplabbet til rett under 3000 kr - ja da slo jeg til. 

 • Klokka er veldig lett på armen, og selv om skjermen er stor virker ikke klokka for stor, selv på en jentehånd. Veldig elegant er det kanskje uansett ikke.
 • Komme i gang gikk greit etter å ha sett en intro video et par ganger - men jeg har ikke brukt noe tid på å lese mer, det burde jeg gjort. Sikkert
 • Batterikapasiteten er god. Jeg lader den stort sett etter hver økt, men det er ikke nødvendig - tror det egentlig holder med en gang i uka (selvsagt litt avhenig av hvor langt du løper - jeg løper 5-7 mil i uka. Facts: Visstnok 10 timer GPS batteritid og 2-3 uker som vanlig klokke)
 • Pulsmåleren er noe ustabil etter min smak, de første 5-10 min ligger den 30-40 slag for høyt, det er dårlig. Jeg har kommet frem til at jeg kanskje har hatt klokka litt for løst på, håper det er hele grunnen. (Ellers blir jeg skuffet). På Oslos Bratteste gikk den helt amok, med verdier langt over maks - på Ivar Formos minneløp hadde jeg nesten hvilepuls opp Vettakollen.
 • GPS
  • GPS signal og puls kommer på plass veldig raskt, jeg rekker stort sett ikke å knyte skolissene før klokka er klar for løpings. 100 poeng!
  • Virker nøyaktig nok, merker ikke at den har svakheter. Den kom fram til 4.9 km på en kontrollmålt 5 km - og det er vel helt klart innafor? 
  •  Ser ut til å være bedre enn polar sin var (polar kan ha blitt bedre i de nye modellene) I alle fall fikk jeg oftere tøys f ex ved underganger før, som jeg ikke får nå. Tommel opp.
 • Aktivitetsbånd greier som du kan få oversikt over all aktivitet i døgnet og sovinga - jeg testa det de første dagene, men har ikke brukt klokka til annet enn løping etter det.
 • Skjermoppsett er litt begrenset, det er 3-4 ulike skjermer jeg kan velge mellom når jeg løper - det er mulig å justere litt, men nå i starten savner jeg polars fleksibilitet og antall skjermer. Liker den som bare har puls da  - hvis jeg ikke orker å se hvor sakte det går eller hvor langt/kort jeg har løpt f ex :-) Eller bare ikke har hjernekapasitet til å ta inn mer info enn puls!
 • Tilbehør og sånt:
  • Kan laste over øktene uten kabel (ikke fått til ennå)
  • Kan koble til fotpod ved løping på mølle eller Bislett inne
  • Kan bruke pulsbelte fra Garmin i stedet for pulsmåler på håndleddet (f ex på vinteren når man heller tar klokka utenfor jakka - ikke prøvd, elsker å slippe pulsbåndet og alle sårene den gir) 
  • Garmin har visstnok en Race Predictor - jeg vet ikke om den er i Forerunner 225 - har ikke funnet
  • Kan måle masse greier som visstnok kan brukes til analyse av løpesteg. Jeg er ikke helt der ennå at jeg kan nyttiggjøre meg dette. Pedalfrekvens er nytt for meg - og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke grafen. Har lest litt, og kanskje kan dette bli nyttig - og kanskje er det bare dill.  Pedalfrekvens er forøvrig et ganske dårlig begrep på løpesteg
 • Lastes automatisk opp til Strava og Endomondo, det er stort fremskritt fra polar som er møkka manuelt 
 • Garmin Connect
  • Jeg har ikke blitt helt venn med denne, syns grafene er dårlige - fordi aksene ikke kan tilpasses. I den blå grafen nedenfor, tempo, kan man ikke se at tempoet er økt fra ca 5:30 til 5:00 - fordi aksen er for grovt inndelt.  Kanskje kan man tilpasse dette - men altså ikke funnet ut av det.
  • Det skal være ha mulighet for treningsprogram og slikt - ikke prøvd
Data på Garmin connect

Data på Garmin connect

Er du Garmin ekspert hører jeg gjerne fra deg i kommentarfeltet!

Og mener du jeg har glemt noe vesentlig hører jeg også gjerne fra deg. Ingen er perfekt - selv ikke jeg!

Les Garmins egen beskrivelse av Forerunner 225