Det sies på skjemt at jula varer helt til påske, og denne vinteren har i alle fall hosten som jeg fikk i julegave vart helt til nå. Jeg har mistet tellinga på hvor mange ganger jeg har vært nede for telling og i knestående de siste 3 månedene - så nå håper jeg veldig det faktisk bare varer til påske! For jeg bare såå lei av snørr, gørr og hoste. (Men for en six pack jeg må ha fått!)

Denne uken ble poden syk, skikkelig syk faktisk. Han er nesten aldri syk, men denne gangen ble han helt satt ut av spill. Det begynte med normale forkjøleses symptomer på mandag og tirsdag, men vi trodde han var på bedringens vei og at han skulle på skolen på onsdag. Men fra onsdag ble alt bare mye verre, og jeg har aldri sett gutten så spak og tappet for energi som han var nå disse dagene. De siste 4 dagene har han knapt spist noe annet enn noen små sjokolade og fruktbiter, og hver dråpe med saft, juice, melk har vært etter en knallhard salgsjobb fra min side. I dag erklærte han at han ville spise, og jubelen stod i taket selvsagt. Så, nå er vi på vei opp - og det var en stor lettelse. 

Jeg har vel hatt omtrent det samme som han, bare en langt mildere variant. Også jeg følte meg mye bedre i dag, og idiot optimist som jeg er prøvde jeg meg på en løpetur. Men la oss kalle en spade for en spade. Det var definitivt å regne som en joggetur. 11 km i 6:30 tempo - og 10-12 hostebrekninger. Konklusjon: ikke frisk nok. Heldigvis kjenner jeg meg ikke dårligere nå etterpå, troligvis takket være at jeg tok det rolig og kort. Uansett, treningsuka som lå an til å bli så bra - ble amputert fra halsen og ned. Eller opp. Hvem vet. Og kun to uker siden forige kollaps. Så, hva er galt?

  • Er immunforsvaret mitt på ferie?
  • Er jeg for optimistisk og setter i gang med trening for tidlig etter sykdom?
  • Har jeg egentlig vært syk helt siden jul?
  • Er det alderen?
  • Er jeg blitt en sytpeis og hypokonder?
  • Andre gode/dårlige forslag?
IMG_2423.JPG

Jeg hadde to viktige nyttårsforsett for helsa, det ene var å sove mer og det andre var å spise mer protein. Det siste skulle også medføre mindre karbohydrater - hvilket jeg har greid. Jeg har sovet mer og jeg spiser sunnere - ikke sånn freakshow sunn mat - men sånn vanlig sunt. Mer frukt og bær gjerne i smoothie, like mye grønnsaker som før, mer salat. Mer kjøttpålegg i stedet for syltetøy, nøtter i stedet for kjeks.

Syns det har vært en evig rundans mellom sykdom, komme seg, kjenne på nye ting, nye sykedager, komme seg osv osv. Er jo umulig å få lagt et godt treningsgrunnlag på dette viset. 

Et av de andre forsettene var forøvrig å holde meg frisk, det har gått skikkelig dårlig!!! Tror jeg tar en tur til legen. Snart klippekort der. Men jeg kan jo ikke fortsette på dette viset med nye sykedager hver andre og tredje uke. I morgen er det jobbedag, håper jeg.