Med elefantsteg mot Sentrumsløpet

I morgen er det skikkelig sesongstart - og jeg føler meg alt annet enn klar for det. Først (og ganske lenge) er det superlenge til, og så plutselig står det der og blinker i varsellampene. I MORGEN. Hvorfor skjer slikt hele tiden?? Hvor blir dagene og ukene med riktig treningsmengde og intensitet av? Hva skjedde med styrkeøktene og bevegelighetstreninga mi? Spensthoppene, spretten skigang, sprunglauf og hoppetau? 

Det er en gåte altså. En forbannet, idiotisk, irriterende og djevelsk gåte. Hvem sa jeg var up for gåter??

Forberedelsene til Sentrumsløpet

Det blir fort gjort å liste opp!!! Tre intervalløkter i forrige uke (kryss i taket), ingen av de ga meg troen på at jeg løper under 45 min på mila i morgen. 4:30 kjennes ut som et tempo som koster tre tusen trillioner dollar. Eller noe sånt. Denne uka har jeg løpt tre økter og står med kun 25 km nå; bare korte økter på 7-8 km, og mest rolig. En økt med SRM 1 runde på onsdag, og en tur opp til Vettakollen i dag - så ca 25 min totalt med puls å snakke om. Den runden rudt Sognsvann gikk visstnok på tempo 4:31. Men hva hjelper det når det i morgen altså skal løpes 1 mil og jeg holdt på å dø etter 3.2 km på onsdag med ønsket tempo? I forrige uke følte jeg meg lett og hur sterk og tøff som helst. Denne uka har jeg fyllt førti og føler meg elefant og er klar for både gamlehjemmet og kista. Mistenker at drittsekken totalbelastning har kommet på besøk igjen. Pokkers møkkamann. Hvor kan man kaste den fyren?

Selvsagt kan det gå mye lettere i morgen. Men ærlig talt, sjansen for at det ikke gjør det er større. Jeg blir definitivt positivt overrasket hvis jeg går under 45.

 

PSSST! Skal du løpe ditt første løp i morgen og lurer på hva du skal løpe i? Les denne: Less is more. Trenger du andre tips og triks? Les også denne fra TC bloggen eller spør en venn, evt begge deler! Kommentarfeltet kan gjerne brukes:-) Lykke til, gi jernet og blø for drakta. Minst.

 

 

Påklistra glis etter 14:39 og comeback i SRM  

Påklistra glis etter 14:39 og comeback i SRM