Geniale "rett i labben brød" til kidsa

Ungene her i huset digger polarbrød herfra til evigheten. Mor derimot liker å bake brødene selv. Etter å ha kapitulert i flere måneder har jeg nå funnet frem stridsøksa og rustningen, i form av kjevle, kenwood og pepperkakeformer. Ja, du leste riktig - pepperkakeformer. Det er tross alt ikke mer enn trekvart år så er julestria over oss igjen, det er viktig å trene og forberede seg. Det er noe alle vet. 

Jeg liker å bake brød både fordi jeg liker å gyve løs på deigen og skape noe, men også fordi jeg tror brødene mine er mer hel ved enn de jeg får på matbutikken. Det er mye meditasjon i brødbaking (kakebaking og middag er jeg mindre gira på). Dette var uansett ikke ment som en "se hvor flink jeg er til å bake post", men en - "se så lett du kan gjøre kidsa happy uten å gi de junk" post. Håper du ser forskjellen.

Jeg googla meg frem til en polarbrød oppskrift på en annen blogg, og ble ganske optimistisk ved tanken på at jeg kunne bruke litt morsomme former - slik at disse polarbrødene ikke ligner på de vi kjøper - for da sammenligner ikke ungene smaken mellom de direkte heller. Det gjelder å kjenne sitt publikum.  Far i huset har prøvd seg på dette før, og var relativt lite oppmuntrende fra sidelinja (festbrems).

Dette trenger du for å lage ca 100 polarbrød i pepperkakestørrelse

 • 500 g fullkorns hvetemel
 • 200 g hvetemel
 • 150 sammalt hvete fin
 • 150 g havregryn
 • 1 pk tørrgjær
 • 25 g sukrin
 • 1 ts salt
 • 1 dl rapsolje
 • 4,5 dl lettmelk
 • 2 dl vann

Gjør sånn her med greiene:

 • Bland alt det tørre
 • Varm væsken til ca 37 grader
 • Bland i vei
 • Hev halv til hel time under plast
 • Kjevle, prøv deg frem med ulik tykkelse  (Veiledning 1 cm)
 • La ungene stikke ut formene, involvering slår alltid positivt ut. Nesten alltid da.  Can´t go wrong
 • Stekeplate med bakepapir, 180 grader. Til de er ferdige (Veiledning 12-15 min)
image.jpg
image.jpg

Ligner veldig på pepperkaker, men smaker veldig annerledes!

 

Hvis du følger lenken til den opprinnelige bloggposten, så får du mange fine bilder. Og tips til hvor du kan kjøpe morsomme former, så besøk gjerne kilden min! (Hvis det er avvik mellom min post og kilden, stol på kilden. Alvorlig talt). Vi trenger åpenbart et par nye former til dette, litt større enn de vi bruker til pepperkakene. Det var suksess med små former også - ungene gleder seg til å ta med i bhg og skole! Ingen klage på "sunn"smak.

Ingredienser listet fra tilfeldig utvalgt polarbrødpose hos oss: Vann, hvetemel, fullkorn av hvete (19,6%), havregryn(9,8%), sukker, hvetegluten, sirup, havrekli(2,5%), rapsolje, fermentert hvetemel, gjær, salt, emulgeringsmiddel, bakepulver, fruktsukker, maltmel, melkebehandlingsmiddel, enzym

Snart kommer det noe løpegreier her, men inntil videre: Sett i gang og bak!!

 

Om du har gode ideer til variasjon i oppskrifta over; skriv veldig gjerne en kommentar :-) (Selvsagt også bare å fyre løs med spørsmål eller skudd i blide)