Er det noen som skjønner hvorfor det heter smarttelefon i dag egentlig? Disse dingsene som omgjør små harmløse skrivefeil til helt horrible og pinlige setninger.  For ikke å snakke om helt normale ord til bare vas.

Transient

Noe sier meg at smartklokka mi er omtrent like smart som disse telefonene. Her skal du få en smakebit på alt det smarte med Adidas Smart Run løpeklokka mi. 

 

Jeg har skrevet en anmeldelse av den allerede, den skrev jeg etter noen få prøveturer. Jeg står fortsatt for det jeg skrev, men jeg føler for å nyansere bildet litt! Nå har jeg definitvt prøvd klokka mye mer, og kjenner dens styrker og svakheter.

Kortversjon: Stilig klokke med pulsmåler under klokka. Lam trener. Batterisluk. Håpløs helpdesk.

 

BATTERIKAPASITETEN: Den er helt fabelaktig dårlig. Klokka sluker batteri.

 • På en times lang løpetur forsvinner 20% av kapasiteten,  og det er ikke lineært forbruk hvis du skulle tro det.  
 • Når klokka ikke er i bruk og ikke ligger til lading sluker den glatt 15% på en 6-7 timer, uten at jeg ber den gjøre noe som helst. Den bare ligger der og later seg, og gudene vet hva den driver med. Så, hvis du lar den ligge uten lading et døgn er den fatkisk helt tom og ubrukelig!  Slå opp grunn
 • Ladestasjonen er litt knotete, så jeg har i alle fall lagt den til lading uten å få påfyll på batteriet. 
 • Når jeg bruker klokka, bruker jeg den kun med puls og GPS (klokka har mulighet for å spille musikk trådløst, jeg har ikke lagt over noe musikk). Dette betyr at du går tom for batteri på maraton om du bruker mer enn fire timer, evt tidligere om du også spiller musikk på den. Jeg har også lest at batteriet blir dårligere med tiden, som om det var mulig?! Det fins en greie som heter maratonmodus, jeg er ikke helt sikker på hva den gjør utover å spare litt batteri. Jeg brukte den på Nordmarkstravern 3 timer løping, og hadde 40% batteri igjen etterpå, så mulig den blir lineær da?

DISPLAY:

 • Det er mulig å stille inn tre ulike skjermer, men valgmulighetene er mildt sagt begrenset.
 • Den viser ikke tiden på intervallen jeg er i, men den forrige. Temmelig irriterende når du skal ha en bestemt lengde på pausen og du er bevisstløs når du løper inn til pausen. Skjer selvsagt aldri meg! Slå opp grunn
 • Det er sånn der touch screen. Mulig jeg har ti tommetotter altså, jeg knoter ofte hvis det regner - men ikke utelukkende da. Skulle gjerne hatt en god gammeldags knapp til å starte klokka med. (Det er skikkelig knapp for pauser og stopp)
 • Tommel opp for at man kan sette på lys enten via berøre skjerm eller via settings slik at de tlyser hele turen. Testene mine så langt tyder på at det faktisk ikke tapper batteriet. Hold sammen grunn

PULSMÅLER:

 • Fabelaktig bra å ha den på håndleddet og innebygd i klokka! Ikke noe stress med et ekstra bånd, ikke noe brannsår og ikke noe synking eller sammenkobling av sendere og mottakere. Hold sammen grunn
 • Litt usikker på hvordan det fungerer med denne klokka på vinteren, når jeg vil dekke til alt av hud.
 • Den er litt unøyktig med puls i starten, men vil ikke si den er dårligere enn andre jeg har hatt før.

 

GPS:

 • Ikke verdens raskeste til å finne satelittene, men heller ikke den treigeste. Middels "rask"
 • Den har feilet helt en håndfull ganger, veldig irriterende. Slå opp grunn 
 • Den har færre krumspring enn polar hadde, men det kan være tilfeldig at jeg ikke har ferska den også.
 • Selve nedlastinga av gpx filer har vært under enhver kritikk. Når det funker går det som ei kule, og man kan velge tre ulike filformat som hjertet begjærer. Men når det ikke funker kan du bare lene deg godt tilbake å vente på at it helpdesken har fått denne til prioritering. Sist de hadde feil med nedlasting av filer tror jeg det tok 3 (!) uker (!) før de fikk rettet på filformatet. (Løypa kom tre ganger slik at løpeturen så utrolig impnerende ut, type verdensrekord, og i en annen periode ble gpx fil lagret som tcx fil - så selv noe så simpelt som filetternavn brukte de uker på å bugfixe). Slå opp grunn
Sånn ser det ut når den leter etter satelittene

Sånn ser det ut når den leter etter satelittene

MI COACH:

 • Et kapittel for seg selv. Helt elendig på å bruke data fra treningen til å si noe om nivået mitt. Og den elsker virkelig å fortelle meg hva treningen min kan gi meg av tider på løp. F.eks er en 11 km på 1 time med puls i sone 3 et typisk tegn på at mitt nivå i en 10 km konkurranse er 59 min. Slå opp grunn
Her f.eks er micoach dom etter at jeg løp halvmaraton på 1:39

Her f.eks er micoach dom etter at jeg løp halvmaraton på 1:39

ELLERS:

 • Trådløs overføring er bra, men litt knotete å legge inn nettverk på nye steder
 • Enkel meny (litt for enkel vil sikkert mange mene)
 • Fin grafisk fremstilling som viser trening sist uke etter økta