Har du hørt det eller?

Jeg kan godt tenke meg at dette har gått deg hus forbi, men heldigvis for deg følger du verdens viktigste blogg, og holder deg oppdatert. Det har seg nemlig sånn at det nå nærmer seg veldig JUL. Faktisk er det bare 10 dager og 1 måned igjen.

IMG_1497.JPG

For enkelthetsskyld: JULA ER RETT RUNDT HJØRNET

Hvis du ligger like dårlig an som meg anbefaler jeg respirator og hjertestarter, og en sabla god innkjøpssjef. De siste der er hverken billige eller lett å få tak i. En kan jo selvsagt begynne med yoga. Ti dype åndedrag og du er on top of it all. Åndedrag eller ei, det er fortsatt 10 dager og 1 måned igjen til julaften.

Hvis du tror du ligger godt an og syns 10 dager og 1 måned er et hav av tid vil jeg bare minne om følgende:

  • Det er 16 dager igjen til adventskalenderen skal være i boks (og helst helt fabelaktig unik, miljøvennlig, barneoppdragende, pedagogisk, minnerik og spennende)

  • Det er 18 dager igjen til 1. søndag i advent. Husk 4 lilla lys. Det er okei å få opp utelysmakkverket samtidig, men om du skal skape “fabelaktig unik, miljøvennlig, barneoppdragende, pedagogisk, minnerik og spennende” jul, bør de opp i god tid før den søndagen. Gjerne før den perfekte naboen. Fint om den også er litt mer imponerende på den rette måten. Vulgært liker vi ikke. Det må være diskret - men vesentlig bedre. Hvor vanskelig kan det være.

  • Det er ca 20 dager igjen til du må ha trykket “bestill” på fotoproduktene dine. Husk glanset papir, 20 fotopenner i sesongens farger og eksklusive konvolutter. Det er viktig å tenke på imaget, alle må se du har god og gjerne dyr smak - og at du ikke sender ut søppel. NB! Husk å be om fjerning av snørr, kviser og floker.

  • Det er ca 30 dager til postens frist for utenlandspakker og litt flere dager til innenlands. Nevnte fotoprodukter skal muligens inngå her - så det gjelder å ikke skli for mye på fristene. Det er å be om stempel i panna de neste årene om gaver og kort kommer frem for sent. Uansett hvor udugelige posten er. Det slår tilbake på deg, fordi “de andre” greide det.

  • Julegaver: Lykke til med det! Det er her den innkjøpssjefen kommer inn. Igjen, lykke til. Og husk fristen over. :-o

  • Julegrana: Husk booking av sledetur og autentisk julegranfelling. Alt annet er klart under pari.

  • Julølet: Dessverre tror jeg du er for sent ute med eget julebrygg. Men du kan ennå redde deg inn med en svinaktig dyr affære på Maschmann. Unngå fredag mellom 12 og 15, og lørdag. Og de siste ukene før jul.

  • Julematen: Du behøver ikke lage den ennå, men du må ha en plan og sett gjerne av de siste helgene til kjøkkendrills. Slik at alt går som det skal på selveste julekvelden. Noe annet skulle liksom tatt seg ut når målet er “fabelaktig unik, miljøvennlig, barneoppdragende, pedagogisk, minnerik og spennende jul”.

  • Det var alt for nå, takk for oppmerksomheten. (Husk billetter til minst en julekonsert, for å få den “rette stemningen”).


Jeg skal ikke blottlegge eksakt hvor dårlig jeg ligger an, men det er seriøst langt under pari. Passende nok er det litt av en jul som står foran oss. Ikke bare skal vi fikse gaver og julekort og ikke minst julestemning, nei vi skal også feire julaften 5 dager før jul, shine huset prikkfritt til leieboerne fra Singapore kommer, og pakke koffertene båre. Vi skal nemlig byttelåne husvære, og for å legge lista akkurat der den skal være og der vi er; de har husholderske og nanny, og ny leilighet. Og vi har kråkeslott, to barn og femti millioner jobber. Jeg har ikke det minste prestasjonsangst for hvilken forfatning vi må ha huset i hvis du tror det.

Men treninga går veldig bra! Utrolig mye zen å finne i det faktisk. I går løp jeg 7 ganger 3 runder på NIH-banen i 4:20-4:25 tempo. Halleluja og Amen. Synd jeg ikke får med meg Jessheim vintermaraton i helga. Mye gøyere på dugnad. Sikkert.