Desemberkok

Å dra til Singapore i julen hørtes jo ut som en forlokkende plan, i august. Langt unna pepperkakebaking, skoleavslutninger, aks-avslutning, håndballavslutning, julebord og julegavelogistikk - så fremstod det som en fin plan. På avstand ser alt så pent ut, og håndterlig. Men hva tenkte jeg egentlig på? Eller med?

Hvordan kunne jeg tro det skulle gå an å være klar for juleferie 5 dager tidligere i år? Hvordan i huleste, heiteste kunne jeg tro på noe sånt!? Hva gikk jeg på?

Trolig endorfiner og det som verre er. Jeg kan bare si at det ikke går. Hvertfall ikke etter planen. Jeg har fått vaksine og pass, men etter at det ble fiksa har det ikke gått helt på skinner her. Det begynte kanskje med Knudsen. Det er ikke meg, det er han. Vi har slått opp nå da. Så neste år kommer alt til å gå fint. Knirkefritt. Rett og slett knirkefritt.

Hue i sanden
Ville hester under hatten
Glatt rustfri pels
Som kan varme hvemsomhelst
Zikzak mens jeg detonerer sakte
Det koker på kjøkkenet i helvetet

Mailboksen min renner over. Strengt tatt har den gjort det lenge, det er vårflom - i desember. Jeg vurderer å skaffe en ny. En hemmelig en. Den må ha et maksimum tak for innslipp per dag eller begrenset total lagring; First in, first out. Eller noe annet smart. Kanskje et filter - som sorterer dustemailer ut? Alle disse headingene kunne gått rett i filteret:

  • Siste sjanse for leveranse før jul til 25% rabatt

  • Kun få timer igjen

  • Du rekker det ennå

  • Trippel bonus og gavene rett hjem - siste dag (tre dager på rad gjerne, vi forlenger for deg vettu)

  • DAGSKUPP og JULEKUPP og BESTSELGERE til kun 99, kun denne uken.

  • Vil du bli ferdig med julehandelen? Klikk her

  • Siste sjanse. Elleville priser på ryggsekker

  • Og nå endelig: Kjøp nyttårssko. For nå er det altså for sent å bestille julegaver. Jippi!

Hvem vil vel ikke bli ferdig? Hva med å stoppe å sende meg mail. Jeg har nok sekker nå. Det jeg trenger er litt mer tid. Og flere hender. Og mindre søvnbehov. Kan noen forresten finne opp en vaskemaskin som henter alt passende tøy fra alle rommene hvor barn og mann finner det for godt å slippe fra seg de skitne fillene? Den må selvsagt ta hensyn til farger, stoff og sånn. Og gjerne henge det opp til tørk, og dytte det magisk i riktig hylle i riktig skap i riktig rom etterpå. Kan ikke være for mye for langt, kan det? Det er tross alt noe en hver husmor med null respekt for seg selv fikser og har fiksa i årtier.

Og, vi må snakke om søppel. Papirsøppel for eksempel. Hvor kommer alle melkekartongene fra? Hvorfor camper de i dagesvis i kjøkkenvasken uten tillatelse? Tenk om de kunne ta litt miljøansvar selv, er det for mye forlangt at de skal komme seg til papirsøpla på egen hånd? Miljø kan være så mangt vettu. Grønne poser, blå poser, hvite poser. Hvem trenger juletre, vi kan jo bare lage søppeltre av de grønne posene! Og med mat stående fremme til en hver tid trenger man jo ikke stå over grytene i jula. Vinn vinn altså. Merk mine ord, dette er fremtida. Det var JEG som sa det først.


Jeg er autopilot
Jeg er levende skyts
Bagatellene må vike for pur lyst
Danser uten sko på kjølig marmor
Lar meg friste uten å stritte i mot

Jeg vasker og rydder. De samme tingene hver dag, oftest til samme sted. Kanskje hadde det vært lurere å bare hive det. Eller kan de gjenoppstå da også? Målet er en strøken kåk torsdag morgen. Rene flater på alle måter. Takk gud, buddah og allah for skuffene. Eller NKS. Hvem vet som fant på de greiene. Smart er det i alle fall.

Og er det noen som vet hvor smulene kommer fra? Jeg har ikke små barn lenger, men likevel ser det ut som et fuglebrett i stua. Uten fugler da. Hva er greia? Oppvarming til tenåringsbarn? Når begynner barn på kostskole i Norge?

Og hva skal til for å utrydde de der lodottene? Jeg mistenker at støvsugeren holder liv i de, men har ikke faste bevis. Ennå.


Det er en fet natt
Enveis seilas som koster alt
Tiden renner ut på dass
I fin hvit sand
Full tank kan ikke stole på noen
Er ikke helt safe
Før jeg ligger i graven

Vi har 1 hel dag igjen hjemme. 1 dag! Det er ikke en fridag om noen skulle tro at noen i dette huset er smart nok til å legge inn en fridag før reisen. Det flyter fortsatt fritt i alle rom. Hvor kommer bølgene og strømmen fra? Er det for mye å be om litt stille vann nå? Koffertene er ikke engang tatt frem, og langt mindre pakket. Jeg orker ikke dra frem mer nå før jeg har fått dytta alt rotet bort. De som skal bo her er altså vant med både nanny og husholderske. Her snakker vi klassereise. Stakkars folk!


Metallic hvit
Uknuselig panserbeat
Metallic hvit
Svirrer hit og dit
Metallic hvit

Med treninga går det fint da. Det er kanskje litt av problemet. Jeg har ikke prioritert helt rett - eller det kommer jo an på hva man mener er rett. Men jeg har fått trent godt. Og formen er veldig bra. Så, uansett hva som skjer i jula 2018, sesongen 2019 er MIN

Fikk passende nok denne i posten nettopp. 8651 av 40.000 er helt okei vel:-)

Fikk passende nok denne i posten nettopp. 8651 av 40.000 er helt okei vel:-)