Denne uka har vært fylt med femmere. Man kan sikkert finne flere ting uka har vært fylt med, men for å gjøre lange og kjedelige historier korte og juicy går vi rett på sak. #tidsklemma

Hege og meg etter dagens fem k - begge i Oslo maraton skjorter:-)

Hege og meg etter dagens fem k - begge i Oslo maraton skjorter:-)

Tidligere i uka løp vi klubbmesterskap i parken, i stedet for de faste intervallene. Distansen var fem kilometer og Hege knuste meg med tjue sekunder. Tjue sekunder høres kanskje ikke så voldsomt mye ut. Men det er et lite verdenshav på fem kilometer. I dag skulle vi løpe langtur med en innlagt fem kilometer på Bygdøy, der løpet "Run for a child" skulle arrangeres. Det luktet sosialt og uformelt lang vei - og ingen reelle motstandere. Det skulle derfor bli nok et "oppgjør" mellom to gode løpekompiser. Jeg digger sånne dueller - vennskapelige men likevel litt alvorlige. Jeg har i alle fall ikke lyst til å tape! Før start i dag skulle Hege ha meg til å si at denne her uansett ikke teller - jeg samtykket ikke til det!  Konkurranse er konkurranse, uformell og innlagt i treninga til tross. Den var på kondis sin terminliste - og det var ikke onsdagens klubbmesterskap:-)

Sønnen tok gull på barneløpet - mor fikk sølv på 5 k

Sønnen tok gull på barneløpet - mor fikk sølv på 5 k

Nå tenker du sikkert at jeg tapte for Hege igjen.

Men neida, jeg forviste henne til badestranda i paradisbukta i dag. Det var bare en pall på hver distanse. Det medførte at de eldste guttene på barneløpet stakk av med alle premiene, mens jentuten på 2-3 år ikke fikk premie. (Guttungen var storfornøyd med å slå haren - jenta skjønte ikke at hun burde furtet!) Her har arrangøren noe å lære om barneløp altså...

Uansett, mannen som kom først i mål på femmern løp med SK Kraft på ryggen, så jeg skjemmes ikke over å komme bak han. Jeg var første dame i mål.  Tiden ble ganske mye dårligere enn på onsdag, men denne løypa er tyngre og vi løp 12 km (halvparten med vogn) som "oppvarming". Og ventet så i 45 min eller så i regnet før vi startet. Da er 23:59 god som gull - spesielt når jeg slår Hege. :-)

 

Når det gjelder tallet fem er det mye å si - som f.eks at et er halvparten av ti. Det er fem arbeidsdager i uka og fem ferieuker i året - vi snakker norske forhold nå ja. Fem er primtall, Fibonaccitall, Markovtall og Fermat primtall. Også kan du skrive fem som V - som igjen kan tolkes som Victory. Femmern er skikkelig konge, rett og slett.