Ja, jeg har fortsatt fokus på Jessheim vintermaraton! (Men det er altså et lite forbehold på vær og føreforhold, det blir ikke maraton på glattisen eller i snøfonna).

Spesielt fornøyd med avslutninga: siste 6 km med temposkifte

Spesielt fornøyd med avslutninga: siste 6 km med temposkifte

I dag løp jeg 34 km, to uker etter Amsterdam maraton og to uker før Jessheim vintermaraton. Nå krysser jeg fingre og tær for at mildværet fortsetter, for jeg har lyst på en ny sjanse på å nå maratonmålet om 3:38 (eller i det minste sub 3:40) i år.  Med langturen i dag har jeg i alle fall gjort det viktigste på nåværende tidspunkt, de neste to ukene må jeg tenke på lageret av overskudd. Det er i grunnen det vanskeligste.

Å løpe 9 runder rundt Sognsvann kvalifiserer kanskje til utredning av hodet. Men her er det flatt og fint, og jeg syns det egner seg godt for langtur. I tillegg er det lett å invitere andre med, som kanskje ikke skal løpe like langt. I dag fikk jeg selskap av Rikke, Sondre, Claus, Maria og Karin på ulike runder. Så, jeg løp bare 1 runde, i tillegg til de 4 k til/fra vannet, alene. Det betyr masse skravling i godt selskap! Jeg merket derfor ikke at jeg løp ni runder, men beina merket at det ble noen kilometer... Egentlig tenkte jeg det skulle bli litt mental trening før folketomme Jessheim, jeg har jo bare løpt store maratonløp fra før, og er spent på hvordan jeg takler et stille maraton. I utgangspunktet tror jeg at jeg er relativt sterk i hue, og at det ikke skal være noe problem. Men, vi får nå se på det da:-) 42 km er jo et lite stykke.

 

Forøvrig kan jeg melde om at søvnprosjektet går så det suser! Tenk at søvn gjør så mye bra:-) En hel uke med køying før kl 23 har gjort underverker for energinivået mitt. Timene jeg er våken er langt mer produktive enn før, så denne uka har jeg fått flere kvelder med timer på hjemmekontoret, 4 løpeturer på i alt 6 mil og(!!) mer stell på huset. Det har kommet opp bilder på veggene og nye stoler på spiseplassen! Snart blir det hjemme hos reportasje her! En uke til med sub 23, deretter justerer jeg ned til 22:30. Sånn er det med saken.