Snapshot fra Osloby video av Hege og meg i går. Begge etter en timeout på bakken

Snapshot fra Osloby video av Hege og meg i går. Begge etter en timeout på bakken

Av alle anbefalte ting å gjøre før maraton er langturen den mest sentrale. Det har i alle fall jeg hørt. Ikke at jeg tror på alt jeg hører, men dette tror jeg på. Så langt har jeg hatt fokus på maratonintervaller, uante mengder tusenmeter med korte pauser og en yasso-økt, samt selveste Nordmarkstravern. Men ingen treningsturer over 27 km. Så med fire uker igjen begynner det i grunn å brenne litt under beina mine,  og derfor måtte jeg se meg selv i speilet ekstra nøye. På Ti for Grete bein 15-16 timer tidligere, hadde jeg planlagt en trettikilometer tur på mest mulig flatt underlag. Det er siste er lettere sagt enn gjort her oppe fra Øvre Sogn.

Fortsatt snufsende og tett i nesa, like usikker som i går på hvor lurt dette var. Og ikke minst hvor langt jeg ville komme før kroppen sa stopp. Ruterkort og en femtilapp i drikkebeltet, en squeezy gel og Ringer Drink med saft i den ene flaska og vann i den andre. Siden kroppstemperaturen er høy om dagen, dro jeg ut i kun kortermet trøye, selv om det bare var 12 grader og lett regn. Jeg skulle jo tross alt løpe.  Kom litt sent avgårde, og hadde 28 min ned til møteplassen på Skøyen, så det var bare å sette utfor. På Smestad traff jeg Anne, som var iført langermet trøye og buff.  Nede på Skøyen ventet Lise Marit, Hege og Siw-Mette - vi kom bare tre minutter forsent:-)

Ser ut som noe tull på km 6 og 7, så fort gikk det selvsagt ikke!

Ser ut som noe tull på km 6 og 7, så fort gikk det selvsagt ikke!

Det gikk radig ut mot Fornebulandet og vi koste oss på tur, Anne og Siw-Mette kjente for mye av Oslo halvmaraton i beina, så de tok fatt på returen litt før oss andre, men de fikk nok en respektabel distanse dagen derpå de også. Hege skal løpe Berlin til helga, og var bare ute på en "kort" tur hun også, så vi fugte henne hjem og Amsterdambertene Lise M og Siri satte snuten opp i "høyden". Da ble det jammen litt tungt! Men, å ta turen over Holmendammen og Slemdal var definivt bedre enn å løpe raka veien hjem, fikk prosjonert ut bakkene mer og fikk sågar en enkel siste kilometer. Det ble litt i overkant av 31 km på like over 3 timer. For en bragd! 

Helt flatt blir det liksom ikke...

Helt flatt blir det liksom ikke...

 

Var litt trang i skjæret etterpå, men egentlig i overraskende god forfatning. Akkurat nå ser jeg ganske lyst på maraton om en måned, men det kommer til å gå opp og ned herfra og inn:-) Om en uke tar jeg en siste lange turen, slik at jeg totalt får tre over tretti - jeg tror det er tilstrekkelig. I tillegg satser jeg på en ny Yassoøkt uka etter. Ellers planlegger jeg ikke ytterligere maratonspesifikktrening faktisk, gleder meg til å være litt sosial i de to siste ukene før Amsterdam når treninga skal trappes kraftig ned! Det gjelder å finne positive ting når favorittsysselen skal kuttes til beinet. 

Etter sykdom og tull har jeg nå hatt seks gode treningsuker. Det er bra!

Etter sykdom og tull har jeg nå hatt seks gode treningsuker. Det er bra!