Jula er en grusom tid, spesielt mellom 1  og 21 desember, etter det er den faktisk ganske ålreit. Roen senker seg, av det du ikke har fått fiksa til 21 - kan halvparten nå bare strykes av lista. Utrolig befriende! Dessuten kan man som regel innkassere mange avhukinger på lista over ting man faktisk har fått gjort også. Og som om ikke det var nok, så står altså selveste juleferien for døren. Hurramegrundt! Og juleferien skal man bruke på å hente seg inn, ha langsom tid og være mest mulig ute (med ungene). Sånn er reglene! 

De siste årene har perioden 20/11 til 20/12 blitt min sesongpause, først ufrivillig - så stilltiende akseptert. Sånn er det bare. Av endomodo kan man se at sesongpausen inntraff den 24/11 i år, og av andre endomondografer går det frem at den ble opphevet den 21/12. Uka vi er inne i tegner til å bli en veldig bra løpsuke, og med den starter altså løpssesongen 2015.

Det kan være litt tungt å komme i gang med løpinga midt i den aller mørkeste tida. Og kaldeste. Og feiteste. Så det har jeg selvsagt et råtriks for! Er tross alt ikke født i går. Forresten har jeg to råtriks når jeg tenker meg om. Det mest åpenbare først: Kjøpe noe nytt løpetøy, stæsj eller sko. Slår aldri feil hos meg, må ut å prøve det! Dette er selvsagt politisk ukorrekt rett før jul, men man må jo tross alt sikre seg mot håpøse julegaver også! I år rant det inn litt av hvert upolitisk: vivobarefoot the one sko, newline vintertights som jeg forsåvidt ikke betalte for, nytt løpeskjørt til våren og sommern og sikkert et par ting til. 

Det andre trikset, og det som jeg egentlig tenkte på, er julekortløping. Dette er politisk korrekt. CO2 nøytrale juleleveranser tåler dagens lys. Ja, for jeg løper faktisk julekortene ut! Neida, ikke alle, noen skal tross alt både hit og dit, som Trondheim og Kristiansand og det som verre er, og så mye tid har jeg ikke i desember. Men julekortene som har postadresse Oslo, har jeg som mål å levere selv. Det tar unektelig lenger tid enn med posten, hvertfall hvis man ser på hele prosessen - men om man måler tiden for de første kortene, så slår jeg posten ned i posthornet!

But why, tenker sikkert du nå. For meg er det motsatt. Hvorfor skal jeg bruke posten når jeg har bein? Og jeg trenger en løpetur. Og det er litt vanskelig å komme seg ut fordi det er så mørkt og kaldt, og løpevanen er brutt med sesongpausen. Skjønner du eller? Å løpe julekortene ut er bare vinn vinn. 

Julekortlevering 1 gikk vestover til Ullern og gamle tomter, med fire brev. 16 km i lett trav. Julekortlevering 2 gikk østover til Tonsen, og ble på ca 13 km. Skulle egentlig levere to stk - men magen var helt på bærtur så måtte kaste inn håndkledet underveis. Det var nok kjempelurt. Så da ble det julekortlevering nr 3 dagen etter, ned til Torshov, da var det blitt en del kaldere - men jeg fikk komme inn og varme meg litt før returen:-) Nå har jeg bare ett kort igjen å løpe ut, og årsaken til at det fortsatt er igjen er at det skal til Nordstrand, som er 13-14 km unna. Skal jeg løpe både frem og tilbake går det unektelig litt tid... Men det gjør det fort om jeg skal ta trikken den ene veien også - og så mye tid har jeg faktisk ikke greid å rydde unna ennå! Heldigvis er det ennå noen dager igjen av romjula:-) Og jeg løper ikke Ribbemaraton i morgen. Siw-Mette som lokka meg med har ufrivillig løpepause, og da bruker jeg tiden med ungene og Stian heller. Og kanskje får jeg tatt den turen til Norsdtrand i morgen kveld. 

Poenget var uansett at dette anbefaler jeg også andre å gjøre! Ikke fordi jeg ønsker at posten skal gå konk, men det gir deg et ekstra spark for å komme deg ut i mørket, og du slipper å vri hjernen for "for skal jeg løpe i dag". Det er en flott juletradisjon som jeg i alle fall har blitt glad i. Og er du heldig blir du jo også invitert inn:-) 

PS! Om du syns det er lenge mellom oppdateringene her kan jeg ikke love noe for 2015. Men, du kan følge meg på instagram for hyppige og slitsomme bildeoppdateringer der. Se i menyen til høyre her.