Oslos bratteste 2016

Kan dessverre ikke si jeg gledet meg villt til bakken, ikke i år heller. Formen er litt på en snurr - og det er litt for mye å jobbe med, på litt for mange fronter. Så formen er så der. Og i dette løpet blir man straffet hardt for manglende form! (Og av for mange snublinger i godteriskåla)

IMG_4131.JPG
IMG_4137.PNG

Men, med lave ambisjoner tok jeg likevel fatt på bakken(e). Pulsen gikk temmelig raskt opp, så fokus var på å ikke la den gå for høyt fra start. Jeg seig i alle fall opp den første bakken, og lot alle de raske snellene dra fra. Noen av de vet jeg at jeg ser igjen, for en optimistisk åpning straffes hardt i motbakkeløp.

Jeg avanserte etterhvert, stort sett ved at jeg løp der de andre gikk på de litt slakere partiene. Jeg tror ikke jeg tok så mange de første 15 min utenom der det var slakt. Men noen var det. Og man forstår jo ganske lett at de som må stoppe helt opp i den første bakken, ja de har gått for hardt ut. I forhold til egen form. Bakken er nådeløs sånn.

Når bakken blir litt mindre bratt noen få hundre meter fra første topp, klarte jeg løpe litt og syns det gikk ganske bra. Føltes som jeg seig jevnt og trutt opp her. Nådde den første toppen etter ca 16:40, husker aldri fra år til år tiden min her - men mente det var ganske bra. Jeg tok igjen ytterligere flere i nedoverbakken og rundt tjernet. Jeg syns likevel ikke jeg løp særlig bra her, jeg følte at jeg ikke fikk koblet helt om. Mulig jeg mangler litt overskudd for å gå all in, hadde litt samme følelse på de to siste SRM og i 10 for Grete. Er liksom ikke noe mer å putte på. Når bakkene starter på igjen etter tjernet er det bare å gi jernet, og akkurat det syns jeg at jeg lyktes ganske godt med. Tusen tak til alle som står og heier her - aner ikke hvem som heia på meg, men tusen takk!! Muligens kunne jeg gitt enda mer i dette partiet, for jeg satte pers på strava segmentet siste 100 m, men lå bak på de andre segmentene som var litt lengre de siste 5 min før mål. Så jeg fikk nok ikke skvist sitronen helt fri for  saft. Kanskje hadde jeg fokus på løpeturen hjem, som måtte påstartes nesten umiddelbart etter mål, pga et fly som måtte rekkes. (Rakk det!)

Tiden min i år ble på 25:40, 45 sek bak persen. Med 2016 kroppen er jeg fornøyd! Jeg kom på 11 plass i klassen og fikk sølv i Siriklassen (12 deltakere) Dette er den viktigste klassen!

 

 

IMG_4136.PNG

I år hadde de lagt litt om på løypa helt nederst, og jeg er litt usikker på hva jeg syns om det. Arrangøren opplyste at løypa nå var litt lengre, men at de forventet sammenlignbare tider. Og jeg ser ikke bort fra at det er riktig. Den største forskjellen er underlaget, som gikk på grusvei isteden for i steinrøysa/gjørma. Det er også litt forskjell på stigning, naturlig nok når like mange høydemeter skal forseres. Jeg satte pris på at den nye løypa hadde noen avbrekk på bakkene, men  i bytte fikk vi noen veldig bratte. Det er mulig de er akkurat like bratte som før, men ettersom det nå er noen korte litt slakere partier istedenfor evig oppover - så må man liksom starte på nye bakker og da kjennes det kanskje brattere? Ikke veit jeg. 

 

Som vanlig er det tommel opp fra meg på dette arrangementet. Jeg liker ikke løypa noe særlig, men en tvangsnevrose gjør at jeg kommer tilbake  ! (8 av 8 så langt)

Arrangementet er på tross av løypa, blant de beste i løpssammenheng.

  • Logistikken rundt fungerer knirkefritt, bagasjen fraktes opp - uten kø både ved innlevering og utlevering. I år klarte jeg kunststykket å komme før bagasjen min, men måtte kun vente 1-2 min, så null problem. 
  • Stemningen er også veldig god i Oslos bratteste og arrangøren skal ha veldig mye skryt for å bruke tid i sosiale medier. De kommenterer og liker bilder med #oslosbratteste på Instagram, de svarer kjapt på Facebook siden sin og de er generelt entusiastiske og positive på måten de svarer. Ingen andre løp jeg deltar i er på dette nivået! 
  • Puljestart fungerer perfekt. Passe store felt og hvis folk greier å velge riktig pulje, glir det fint
  • goodiebagen var litt slunken i år - håper den blir mer velfylt neste år😊😊 
  • værbestillingen var i overkant. Håper de kan betale litt mindre til den posten neste år, sikker på det kan fylle opp mye snop for samme midler! 
  •  Lua👌🏻 I år passa den også😊