2018: Løpsplanene

2017 gikk åt skogen, og nå er hovedmålet for 2018 at det ikke skal gå samme vei. Bra plan, eller hva?

Årets store mål er Berlinmaraton i september - og akkurat nå er jeg usikker å om den største utfordringen blir for mye, eller for lite trening. Hvis alt går på skinner i år har jeg et lite håp om en tur til Nice i november også - men jeg skal innrømme at det virker mer som en utopi, enn en realistisk tanke.

Det beste er å stikke hodet i jorda og bare håpe alt går bra, og da trenger jeg uansett en sabla bra konkurranseplan, ikke sant? Hvorvidt den følges eller ei, er jo ikke så viktig akkurat nå i februar. Veien blir til når en går, og litt av hvert kan dukke opp på veien. Det har jeg lært the hard way de to siste sesongene. Og har du innspill til oppkjøringen min for Berlin? Bring it on!

 • Januar: Få opp god struktur med styrke og løpings - og litt bevegelighet. Dessuten bli frisk etter hardeste flu ever.
 • Februar: LØPE! Og kjøpe løpelisens. Jeg tror det gir god løpekarma. Skal jeg gå for vanlig eller utvidet lisens? 
 • Mars: Treningsleir Lanzarote:-) (Det er seff familieferie, sånn offisielt)
 • April: Fredrikstadløpet (8/4), Sentrumsløpet (21/4) og Ekebergsløpet (29/4)
 • Mai: HKS (5/5), Schjongsfemmern (12/5), Gøteborgsvarvet (19/5) 
 • Juni: Oslomila (2/6), Sommernattsløpet(16/6) eller Blomsterløpet (17/6), Kristinaløpet (30/6)
 • Juli: 
 • August: Kystleden halvmaraton (18/8)
 • September: Drammen halvmaraton (2/9), Berlin maraton (16/9), Oslos Bratteste ( 29/9)
 • Oktober: 3 opp og ned, Hytteplan
 • November: Silva Night Run, Nice-Cannes ?
 • Desember: Fosterstilling

 

Treninga går veldig fint AKKURAT nå. Om du spør i morra er svaret kanskje et helt annet. I dag løp jeg intervaller med Heming på Bislett. 5 x ca 1100 m (2  runder) i 4:20-4:25 fart er snabelgodkjent. Pulsen er i overkant, jeg kjører de for hardt nå. Men så lenge jeg kommer i mål på oppsatt plan, og uten å miste tempo, får det være greit nok. Skal det lukte bra tider må jeg kunne løpe i dette tempoet uten ha syre til ørene. Det gjenstår altså en liten jobb. Heldigvis er det bare februar, og mye kan både gå helt forferdelig galt og skikkelig bra. Den som lever får se. 

Høy sone 4 koster like mye som melkesyre smaker søtt. Tid på hver intervall: 4:48 - 4:49 - 4:45 - 4:45 - 4:45  1 min pause. 

Høy sone 4 koster like mye som melkesyre smaker søtt.

Tid på hver intervall: 4:48 - 4:49 - 4:45 - 4:45 - 4:45  1 min pause.