Mål og planer for løpssesongen 2016

Enhver løpsblogger med noenlunde respekt for seg selv eller andre må selvsagt legge noen mål og planer for det som venter. So here goes, rett åt skogen.

Mål

I 2016 skal jeg løpe halvmaraton under 1:40 (og gjerne såpass mye under at det blir pers), nærme meg 3:30 på helmaraton og løpe under 44 min på mila. I tillegg skal jeg perse opp Oslos bratteste bakke, tror jeg - samt på minst en SRM distanse.

Det blir fem mål det - og det er troligvis i overkant optimistisk og ambisiøst. Så la oss bare si jeg skal greie 3 av disse 5. Det er vel fortsatt noe å strekke seg etter?

For at jeg skal ha sjans på å gjøre noe med 3 av disse tidsmålene må jeg ha minst ett forsøk per distanse, aller helst flere. Og det er nå det begynner å bli vanskelig for alvor. For hvordan legger man opp denne kabalen på best vis? Jo, jeg må jo starte med hvilke løp jeg gjerne vil løpe, så må jeg plotte de inn i kalenderen. Når jeg har gjort dette, og det ser ut til å henge i hop - da er det bare å trene riktig fram mot hvert eneste forsøk. Lett altså.  Blir egentlig sliten bare av tanken. Kanskje jeg skal føye til et mål på lista over i stedet; ha det gøy med treninga!

Eller kanskje jeg skal nedjustere til bare ett eneste mål?? Eller i det minste prioritere målene slik at jeg fokuserer mest på det jeg tror jeg syns er viktigst?? Jeeeez, dette er kompliserte greier! Må tenke mer på dette. Men, lista:


Lista over løp man ha lyst til å delta i består av tre underlister:

  1. De man må delta på fordi det er årlig tradisjon
  2. De løpene som ikke er å betrakte som faste, men som man har deltatt i en eller et par ganger
  3. De løpene man ikke har deltatt på før pga kalendertrøbbel, men som man altså har hatt på ønskelista

I kategori 1 har jeg "bare" fem store Osloløp:

Holmenkollstafetten, Sentrumsløpet, Oslo maraton (10 eller halv), Oslos Bratteste, Nordmarkstravern (i tillegg må jeg kanskje også ha med Røde Huset Backyard på denne lista)

I kategori 2 er lista vesentlig lengre (jeg tar bare med de norske):

Fredrikstadløpet (halvmaraton), Ryeløpet, påskemaraton (halv), Blomstermila, Kristinaløpet, Fjellmaraton, Skiløpet, KK-løpet, Iformløpet, Vassfjellet Rundt, Lørenskog halvmaraton, Jessheim vintermaraton, Christian Frederikløpet, Nøklevann rundt, 3 opp og ned, Oslo winterrun

I kategori 3 er det fryktelig mange fristelser, her er et lite utvalg:

Fornebuløpet, Hytteplanmila, Wings of Life, 3 sjøers, Nibbeløpet, Sthansgaloppen, Ecotrail Oslo, Tordenskioldløpet, Stockholm halvmaraton, Kystleden halvmaraton

Problemene med å velge ut årets løpskonkurranser oppstår i det man setter de opp sortert på løpsdato - og ser at det er altfor mange krasjer (og det før man har tenkt på andre familieaktiviteter).

Kalenderen for 2016 blir dermed seende slik ut (fet for sikker deltakelse?? - lenke for deg på hver eneste en!):

Enhver idiot kan jo se at jeg ikke kan delta i alle disse løpene! Her må det åpenbart prioriteres heftig før planen er lagt. Sålangt er jeg bare påmeldt Sentrumsløpet. I tillegg til det har jeg kjøpt helårslisens og byttet fra Vidar til Koll. Og trent en hel masse. Så, dette går helt fint det.