En fin treningsuke er over, og løperen i meg gleder seg over vårstemningen som rår.

Det store spørsmålet nå er: Er dette våren? Og det nestsstørste: Kommer sola den ellevte?

Det store spørsmålet nå er: Er dette våren? Og det nestsstørste: Kommer sola den ellevte?

Treningsuka som gikk:

I tillegg har jeg trent litt strøstyrke her og der, mest øvelser for kjernen. Helt uten mål og mening. Alle monner drar håper jeg. Totalt har det blitt drøye 62 løpekilometer og nesten 30 gående. Av tolv og en halv time med loggført aktivitet har jeg drøye 90 min med styrke. Klapp på skuldra:-)

Treningsoppturer: Lekeøkta i parken på tirsdag var en morsom økt. Fint å kjøre en litt annerledes økt. Fint å slippe å sammenligne kilometertider og rundetider - anbefaler alle å kjøre sånne økter i ny og ne for å flytte fokus litt. I tillegg hadde jeg en utrolig fin søndagslangtur med Marianne og Anne i dag, der distansen ble en halvmaraton til slutt. Kom oss i gang kl ti, og var dermed ferdig da regnet startet og innimellom lignet mer på sludd. På veien er det asfalt, asfalt og mange sølepytter. Ute på Fornebu lå det is et par steder, og et var litt gjørmete på stiene - men til å være 2. mars er det ikke stort å klage på. Vi er minst en måned foran 2013 skjema. 

Treningsnedturer: Styrkeøkta på lørdag var blytung og det samme var onsdagsintervallene. Utbrodering uødvendig. Poeng for å gjennomføre med en slags stil.

 

Ikke bare er det ukesslutt, men det var også månedsslutt på fredag. Januarslutt gikk meg hus forbi - så her kommer dobbelstatus.

  • Januar: 54 timer (styrke 5,5 t), 217 løpekm mot 230 i fjor (0 styrke i fjor).
  • Februar: 40 timer (styrke 4 t), 181 løpekm mot 203 i fjor (0 styrke i fjor).

Jeg ligger altså litt bak 2013 på regnskapet over løpte kilometer, og bekymrer meg ca ingenting over det. Ikke bare har jeg fått fast styrkeøkt i uka, jeg har også hatt langt flere økter med fart og fres. I fjor på denne tida var det hundre minusgrader og hålke så langt øyet kunne se. Så til tross for litt færre kilometer mener jeg at jeg faktisk ligger bedre an treningsmessig per utgangen av februar i år mot i fjor. Og i fjor ble jo etterhvert en okei sesong. Går det skeis i 2014 skyldes det ikke dårlig start på treningsåret: -)

Hvordan ligger dere lesere an foran 2014 sesongen? I rute, foran eller bak? Eller helt i ørska?